Share

Zaterdag 24 april ruilde ik huizen met mijn broer. Hij kwam op de kinderen passen en wij gingen een hapje eten in Antwerpen om dan veel te vroeg op zijn gastenbed in slaap te vallen. Reden van het uitstapje? Naast gewoon eens weg zijn van ons addergebroed, hadden we op zondagochtend een afspraak in de Theatergarage voor een ontbijt, gevolgd door een aflevering van Zwijgen is geen optie en een (deep democracy) groepsgesprek.

Het eten was bijzonder lekker (met vegan en glutenvrije opties), maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat dat niet is waar ik voor gekomen was. Na een hapje eten keken we naar de aflevering met Jaouad Alloul om daarna de spreker ook in het echt in ons midden te hebben. ZIGO mecenassen Lynn Formesyn en Katrien Voorpoels leidden het bijzondere voetengesprek in goede banen. Waarvoor dank! Voetengesprek hoor ik u denken tot hier. Yep, voetengesprek. Eén van de onderdelen van de nabespreking. Onderdelen die allemaal hun oorsprong vinden zijn in de deep democracy. Boeiend om andere manieren te ontdekken om met elkaar uit te wisselen. Meer uitleg in de video

Deep Democracy uitgelegd

Nu zondag 22 mei is er een gesprek met Thomas Goorden. Het gesprek zal gaan over activisme: wat werkt wel en wat niet. Ik kan niet wachten!

Uitnodiging Zondag ZIGOdag met Thomas Goorden

Voor de late beslissers, is het dus nog niet te laat. Voor wie het nu niet past, ook op 19 juni is er nog zo een dagje! Met Marieke De Maré. “Over absurditeit, over empathie, over engagement, over (bezield) leven en over de altijd aanwezige dood. Marieke De Maré is kunstenares, in de klassieke zin, maar ook in de kwetsbaarheid. Ze is schrijfster van het prachtige boek ‘Bult’.” Check de link voor meer info.

Voor wie niet weet wat zwijgen is geen optie is, zeker de link eens checken. Al jaren mijn favoriete podcast – interviewreeks. Daar wordt tijd en ruimte gemaakt om rustig zaken uiteen te zetten en genuanceerd over onderwerpen na te denken. Heerlijk! Fier daar mecenas van te zijn.

Share