Share
Af en toe probeer ik een (verbindend) alternatief te formuleren voor het maatschappelijk debat, om niet enkel te klagen over de kwaliteit van het maatschappelijk debat, maar om te helpen zoeken naar hoe het mogelijks anders kan.

Vandaag: Dries Van Langenhove maakt zich zorgen om kinderen die door hun ouders gedwongen worden vegan te leven.

Dit was het origineel:

Het had misschien zo geen clicks opgeleverd, maar hij had ook de vraag kunnen stellen naar informatie alvorens zijn finaal oordeel te vellen. De bezorgdheid en voorzichtigheid zijn nuttig en nodig, zeker als er kinderen in het spel zijn, maar kunnen we er nog altijd van uitgaan dat de doorsnee ouder het goed voorheeft mijn diens kind? Is het niet logisch de doorsnee vegan ouder hetzelfde voordeel van de twijfel te geven als de doorsnee ouder die pleit voor het behoud en onderhouden van de “Vlaamse identiteit”? Wat als onderstaande afbeelding de post/vraag was?

Share