Share
Af en toe probeer ik een (verbindend) alternatief te formuleren voor het maatschappelijk debat, om niet enkel te klagen over de kwaliteit van het maatschappelijk debat, maar om te helpen zoeken naar hoe het mogelijks anders kan.

Vandaag: De heel delicate vraag of we het gesprek kunnen en mogen aangaan met een pedofiel. Een poging tot alternatief voor de oproep van Tom Van Grieken.

Dit was het origineel

Het gesprek aangaan rond pedofilie is moeilijk, zoniet onmogelijk (in sommige gevallen – zeker voor mensen die er heel dicht bij staan). Bezorgdheden zijn terecht, maar om het daarom dan maar helemaal niet te doen, dat is een andere kwestie. Het is enorm belangrijk het onderscheid te maken tussen willen luisteren, willen verstaan en begrijpen langs de ene kant en akkoord gaan of goedkeuren langs de andere kant. Wat als het gesprek toekomstige slachtoffers voorkomt door informering?

Hoe een publiek figuur daarover communiceert heeft een niet onbelangrijke invloed op hoe daar naar gekeken wordt. Hoe groot de afkeer en het ongemak ook zijn, het blijven mensen die er niet voor kozen hebben geboren te worden. Dit is het alternatief voorstel:

De poll in het artikel van het laatste nieuws kan ook best wat nuance gebruiken als hij iets constructiefs wil bereiken:

Een rustig gesprek lijkt alvast niet onmogelijk

Share