Share

Af en toe probeer ik een (verbindend) alternatief te formuleren voor het maatschappelijk debat, om niet enkel te klagen over de kwaliteit van het maatschappelijk debat, maar om te helpen zoeken naar hoe het mogelijks anders kan.

Vandaag: Steve Herman die het lastig heeft met (enkele foto’s van) de Gay Pride

dit was het origineel

Zorg dat je het zeker goed verstaat voor je (niet) akkoord gaat met iets

En dat geldt ook voor de mensen die niet snappen dat er op de dag van vandaag nog mensen kunnen zijn die het lastig hebben met de Gay Pride en consoorten. Het gesprek aangaan en helpen lijkt mij de kortste weg naar meer begrip en minder lastigheid samen. Evenveel begrip als dat voor iemand persoonlijk niet lukt, de white cis straight males mogen best hun eigen innerlijk werk verrichten.


Als toetje mijn eerste publieke poging een tijdje terug – Raoul Hedebouw en Theo Francken die even denken dat politiek een wedstrijdje is in de plaats van het algemeen belang zo goed mogelijk dienen.

Het origineel toen:

Share