Share

Wat we nodig hebben of wie we willen zijn is niet altijd wat we willen doen in het moment.

20161013_ageofabsurdity_wil_nodig

Gaan slapen ipv nu “plezier hebben”. Gezond eten / drinken ipv nu “lekker eten”. Eerlijk spreken of eigen behoeftes bewaken ipv “de sfeer niet verpesten”. Een kind ruimte geven ipv gedrag te sturen. De ander geven wat we nuttig achten zonder terug te verwachten. Werken aan wij ipv ik… Het lijkt lastig.

Ook hier lijkt het alsof we niet beide tegelijk kunnen hebben. Plezier in het nu EN bereiken wat we willen op lange termijn. Het vraagt waarschijnlijk een (kleine of grote) verandering van focus (en een blijvend in herinnering brengen van wat je wil). De doelen op lange termijn lijken plezier op korte termijn vaak in de weg te staan. Als de ommekeer in 1 keer moet gebeuren, kan dat best zo aanvoelen.

Ga voor kleine, duurzame en draagbare verandering, zodat er geen grote schok is, maar een verschuiving in millimeters (*) en omdraaien in graden. Zodat wat je wil op lange termijn haalbaar wordt en niet meer lastig, maar op zich al plezierig. Zie het timmeren aan de weg als een nuttige bijdrage.(**) Geniet van het werken naar die doelen en laat wat je nu wil niet meer in de weg staan van wat je later wil en nodig hebt.

(*) Dank Laura van Dolron
(**) Dank Ish Ait Hamou

Share